Muziekdocenten

Muziekdocenten

Leerorkest Bonaire heeft een team enthousiaste muziekdocenten die elk een passie hebben voor hun instrument. Vanuit deze passie willen ze heel graag met de kinderen van Bonaire aan de slag.

Hieronder volgt een overzicht van de huidige docenten.

Dennis Aalse

Dennis Aalse
Dirigent, muziekdocent trombone, hoorn en klarinet

Dennis Aalse studeerde klassieke muziek en jazz aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en muziektherapie aan de Hogeschool Utrecht. Dennis is musicus, componist, arrangeur en muziekdocent. Hij speelt trompet, trombone, tuba, hoorn, klarinet en piano. Hij is de oprichter van de Dennis Aalse Big Band en jeugdorkest DAYO op Curaçao. Bovendien is hij muzikaal directeur van Stichting Musitutti Producties en de kinderband 3MGN (Dreamgene). Daarnaast is hij ook betrokken bij het Leerorkest op Curaçao als docent. Dennis komt elke maandag naar Bonaire om muziekles te geven aan het Leerorkest.

Chaira Borderslee

Chaira Borderslee
Artistiek leider en zangdocente

Chaira Borderslee is een Nederlandse zangeres, actrice en danseres van Bonaireaanse afkomst. Chaira begon haar carrière als musicalster, waarin zij verschillende rollen vertolkte. Haar doorbraak kwam in 2001, toen zij de hoofdrol speelde in de musical Aida. Chaira begon op haar vijfde met zingen. Ze zong in het Antilliaanse kinderkoor Zjozjoli, waarmee ze albums en kinderfilms maakte. Ze deed de vooropleiding aan de Nel Roos Ballet Academie en volgde daarna de voor- en HBO opleiding Showmusical aan de Amsterdamse Dansacademie Lucia Marthas. Chaira is sinds 2 jaar terug op Bonaire en wil graag voor en met de Bonaireaanse kinderen werken en hun interesse wekken voor het muziekvak.

Victor Felida

Victor Felida
Muziekdocent trompet

Victor Felida heeft jaren ervaring als muziekdocent op Curaçao, bij stichting Kunst en Cultuur op Bonaire en bij Talento Kultural op Mangazina di Rei op Bonaire. Victor heeft een passie voor muziek en wil dit graag overdragen op de jeugd. Hij beheerst verschillende instrumenten, maar treedt regelmatig op met zijn trompet.

Frankie Yanga

Frankie Yanga
Muziekdocent (contra)bas

Frankie Yanga is in 1990 afgestudeerd aan de ‘Musicians Institute of Hollywood California’ als professioneel bassist en muziekdocent. Frankie treedt vaak op op verschillende festivals, in bands, maar ook als solist. Frankie kijkt ernaar uit om zijn kennis en muzikale opleiding te delen met de kinderen van Bonaire.

Muziek maken op trommels

Gonsalvo Goeloe
Muziekdocent slagwerk

Gonsalvo Goeloe is een ervaren slagwerk artiest die speelt in verschillende lokale bands. Hij beheerst de wiri, barí, conga’s, drums, rasp, maraka’s en kampana. Hij heeft ook al jaren ervaring met het geven van muziekworkshops aan kinderen en toeristen op Mangazina di Rei en is één van de muziekdocenten van Talento Kultural op Mangazina di Rei. Gonsalvo heeft een hart voor kinderen en wil niks liever dan wat hij weet en kan
overdragen op de huidige generatie.

Adriana Oliveira
Muziekdocent dwarsfluit

Adriana geeft les in de dwarsfluit bij het leerorkest Bonaire. Van oorsprong komt ze uit Portugal, maar ze woont sinds 2020 op het eiland. Sinds haar 10e bespeelt ze al de saxofoon. In 2019 heeft ze haar master als saxofonist behaald op de ESMAE. Ze heeft al vele jaren ervaring in het spelen in zowel klassieke orkesten als kleine en grotere bandjes die meer pop en rock spelen. Op Bonaire heeft ze haar eigen muziekschooltje waar ze les geeft in de saxofoon. Naast de saxofoon speelt Adriana ook dwarsfluit en de steel pan. Ze houdt van muziek, en wil deze passie graag overdragen aan kinderen.

Toekomst

Om te kunnen uitbreiden zijn er niet alleen meer klassen, scholen en kinderen nodig, maar ook meer instrumenten en daardoor ook meer muziekdocenten.

Het één-op-één lesgeven aan een kind of muziek spelen is natuurlijk iets heel anders als verschillende kinderen in een klas tegelijkertijd lesgeven.

Stichting leerorkest Aruba onderzoekt de mogelijkheden om een vakspecialistische opleiding op te zetten die musici van alle drie de eilanden de kans zal bieden een opleiding te kunnen gaan volgen, om zo middels een leer-werktraject les te kunnen geven volgens de methode van het Leerorkest.

Een ieder die een orkestinstrument bespeelt en interesse heeft dit over te dragen op kinderen is welkom contact op te nemen om de mogelijkheden te bespreken om ook een toekomstige muziekdocent van het leerorkest te worden.

Menu